Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

O Έβο Μοράλες καταγγέλλει συνωμοσία του CNN ενάντια στις αντιιμπεριαλιστικές χώρες

Πηγή: cubadebate.cu

Ο Πρόεδρος Έβο Μοράλες κατήγγειλε σε συνέντευξη τύπου ότι το CNN συνωμοτεί εναντίον της κυβέρνησής του και των αντιμπεριαλιστικών και προοδευτικών κυβερνήσεων.

Ανάμεσα στα γεγονότα που το αποδεικνύουν, αναφέρθηκε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, την παραμονή του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, ο δημοσιογράφος και βορειοαμερικανός πράκτορας Κάρλος Βαλβέρντε κατηγόρησε τον Βολιβιανό πρόεδρο κυκλοφορώντας φήμες ότι είχε παιδί με την Γκαμπριέλα Ζαπάτα (πρώην σύντροφό του). Λίγο μετά το CNN, πήρε μια συνέντευξη από τον υποτιθέμενο γιο του προέδρου και παρ' ότι αντιλήφθηκε ότι δεν επρόκειτο για τον αναζητούμενο γιο, δεν το δημοσιοποίησε έγκαιρα.


Εάν ήταν υπεύθυνος δημοσιογράφος θα έπρεπε να το είχε αναφέρει, όμως καθώς ήταν περισσότερο μέσο επικοινωνίας για πολιτική συνωμοσία, σιώπησε και δεν το ανέφερε. Εδώ υπάρχει συνενοχή σε ένα έγκλημα”, είπε ο Μοράλες, δηλώνοντας ότι λυπάται που κάποιοι δημοσιογράφοι υπηρετούν τα παιχνίδια πολιτικής συνωμοσίας.

Μήνες μετά την έναρξη αυτού του βρώμικου πολέμου μέσα από κάποια ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα με στόχο να πλήξουν την εικόνα του προέδρου, η υπόθεση Ζαπάτα καταρρίφθηκε αφού πολλές έρευνες απέδειξαν την ανακρίβεια αυτών των ισχυρισμών.

Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι αυτή η εκστρατεία είχε επίπτωση στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την δυνατότητα να θέσει νέα υποψηφιότητα ο Έβο Μοράλες για την προεδρία της χώρας.

(με πληροφορίες από το Prensa Latina)