Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η εταιρεία Kimberly Clark εισέρχεται στην "Μεγάλη Αποστολή Εθνική Προμήθεια"


Καράκας, 12 Ιουλίου AVN.- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Kimberly Clark, που έχει παραλύσει από τον Μάιο και της οποίας τα αφεντικά απέλυσαν με τρόπο αυθαίρετο 970 εργαζόμενους και ύστερα εγκατέλειψαν τη χώρα, θα υπάγεται από αυτήν την Τρίτη (12 Ιουλίου) στην Μεγάλη Αποστολή Εθνική Προμήθεια ( Gran Misión Abastecimiento Soberano), η οποία συστάθηκε από την κυβέρνηση τη Δευτέρα.


 «Η Επανάσταση απέναντι σε κάθε επίθεση πρέπει να έχει μια ανώτερη απάντηση, για αυτό και η αποστολή Εθνική Προμήθεια και η εταιρεία Kimberly Clark υπάγονται στη Μεγάλη Αποστολή Ασφαλούς Προμήθειας (Gran misión de Abastecimiento Seguro)», εξέφρασε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματός του En Contacto con Maduro.

Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες της εταιρείας που εδρεύει στην πολιτεία Αράγουα, αντιστοιχούν στις επιθέσεις ενάντια στην βενεζουελάνικη οικονομία, με σκοπό να επιφέρουν την αποσταθεροποίηση και το χάος στον λαό και να προετοιμάσουν τα έδαφος για μια πιθανή ξένη εισβολή.

 «Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι έκλεισε, την εταιρεία είχαν αναλάβει με τρόπο νόμιμο οι εργαζόμενοι και η παραγωγή συνεχιζόταν κανονικά», τόνισε ο πρόεδρος Μαδούρο, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβε τη στήριξή του προς όλους τους εργαζομένους της εταιρείας και διαβεβαίωσε ότι θα προμηθεύσει όλες τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή των προϊόντων υγιεινής.

Κατήγγειλε ότι οι ιδιοκτήτες έφυγαν για την Κόστα Ρίκα και από κει κατέθεσαν τις κοινωνικές παροχές προς τους εργαζομένους «χωρίς να τους αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο» και με τρόπο απερίσκεπτο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αράγουα, Tareck El Aissami ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής εταιρείας Kimberly Clark θα επανενεργοποιήσουν τις 11 γραμμές παραγωγής που είχαν παραλύσει, πριν από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές, τα αφεντικά της εταιρείας που παράγει πάνες, χαρτί υγείας και πετσέτες υγιεινής.

 «Το εργοστάσιο διαθέτει 11 γραμμές παραγωγής, από πάνες, πετσέτες υγιεινής και χαρτί υγείας μέχρι άλλα είδη υγιεινής. Από τον Νοέμβριο του 2015, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, η πολυεθνική ξεκίνησε την τεχνική παράλυση του εργοστασίου, προκειμένου να προκαλέσει χάος και αποσταθεροποίηση στη χώρα», εξήγησε ο El Aissami μέσω ενός δελτίου τύπου.