Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Βολιβιάνα γερουσιαστής δηλώνει ότι η Κούβα είναι παράδειγμα για τη Λατινική Αμερική


Η Κούβα είναι σήμερα παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις διαδικασίες αλλαγής στην Λατινική Αμερική και μας υπενθυμίζει ότι είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τους καταπιεσμένους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου”, δήλωσε η γερουσιαστής από την Βολιβία Ανδριάνα Σαλβατιέρα.

Σε δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Πρένσα Λατίνα, επεσήμανε ότι ο αντιϊμπεριαλισμός και ο διεθνισμός είναι το κέντρο της Κουβανικής Επανάστασης και της σκέψης του ιστορικού της ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, για τον οποίο τόνισε τον αλτρουισμό, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την ηθική του.


Τόνισε επίσης, ότι η κληρονομιά του έθνους της χώρας της Καραϊβικής είναι η προώθηση της ενοποίησης των λαών που αναζητούν την απελευθέρωσή τους και την προώθηση της αλληλεγγύης.

Η Κούβα έκανε την επανάστασή της, κάτω από τη μύτη της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ) και μετατράπηκε σε παράδειγμα για την περιοχή. Έδειξε ότι είναι δυνατόν να ζήσει διαφορετικά και να συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ των καταπιεσμένων”, υποστήριξε η γερουσιαστής.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασής της στην διάσκεψη “Η σκέψη του Φιντέλ, μια ιστορική κληρονομιά για την ανθρωπότητα” η Σαλβατιέρα υπογράμμισε την δέσμευση αυτής της χώρας στα έθνη που αναπτύχθηκαν διαδικασίες απελευθέρωσης και τα παρότρυνε να συνεχίσουν τον δρόμο που άνοιξε την 1η Γενάρη 1959, καταλήγοντας:

O Φιντέλ Κάστρο αφιέρωσε την ζωή του στην εκπλήρωση του καθήκοντος του ως επαναστάτης. Η Κούβα μας δίδαξε ότι ο αντιμπεριαλισμός δεν διακηρύσσεται αλλά ασκείται”.