Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Στοχευμένες δολοφονίες και πολιτική τρομοκρατίας από την βενεζολάνικη αντιπολίτευση


Η στοχευμένη δολοφονία είναι μια δράση που αντιστοιχεί σε μια καθορισμένη πολιτική. Το 2013 ο δημοσιογράφος Χοσέ Βισέντε Ράνγκελ, προειδοποίησε ότι η αντιπολίτευση σκοπεύει να σπείρει τον τρόμο μέσω αυτού του μηχανισμού.

 
Αυτές οι προειδοποιήσεις έγιναν πράξη το 2014, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρρες, ανακοίνωσε την αποτρόπαια δολοφονία των επαναστατών ηγετών Ελιέζ Οτάιζα και Ρόμπερτ Σέρρα.


Οι έρευνες απέδειξαν ότι παραστρατιωτικές συμμορίες που συνδέονται με την αντιπολίτευση δολοφόνησαν τον πρόεδρο του Συμβουλίου του δήμου Λιμπεραδόρ Ελιέζ Οτάιζα και τον βουλευτή Ρόμπερτ Σέρρα, εγκλήματα που καταγράφηκαν από τον πρόεδρο Μαδούρο ως “δράσεις για την αποσταθεροποίηση της χώρας και για να μας οδηγήσουν στην βία”.


Η βενεζολάνικη δεξιά δεν σταμάτησε και το 2015 η δολοφονία της Λιάνας Εργέτα και στη συνέχεια ο διαμελισμός της, επιβεβαίωσε τους δεσμούς της αντιπολίτευσης με τις παραστρατιωτικές ομάδες, όταν ο Χοσέ Πέρες Μπέντα αποκάλυψε τα τρομοκρατικά σχέδια.

RNV