Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μαδούρο: Θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας, αν είναι αναγκαίο, με την ίδια μας την ζωή

Πηγή: psuv.org.ve

O Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τους Βενεζολάνους να βγουν (στους δρόμους) για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Αυτή την ώρα της μάχης, πρέπει να υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας, αν είναι απαραίτητο, με την ίδια μας τη ζωή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα που έχει η Βενεζουέλα να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο”, προσθέτοντας:

Ή είναι κάποιος με την Βενεζουέλα ή είναι με την ολιγαρχική ξένη δεξιά που επιδιώκει να μας ξανακάνει αποικία, αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή”, επεσήμανε ο αρχηγός του Κράτους, χαιρετίζοντας την πορεία των εργαζόμενων στην πετρελαιοβιομηχανία της χώρας.




Ο Πρόεδρος Μαδούρο ευχαρίστησε για την εκδήλωση υποστήριξης από τους εργαζόμενους στο πετρέλαιο και δήλωσε:

Πραγματοποίησαν μια μεγάλη πορεία και άκουσα τις διακηρύξεις τους. Είμαι εδώ αποδεχόμενος όλες τους τις ιδέες, όλη τη λαϊκή συνείδηση, τη λαϊκή σοφία, γιατί το να ακούς τη φωνή του λαού, είναι σαν να ακούς τη φωνή του Θεού”.

Επεσήμανε επίσης, την ποιότητα των ιδεών που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης:

Τι ποιότητα λόγου, ιδεών, απόψεων, ο καθένας από εσάς, είναι από αυτούς που στηρίζουν τη χώρα δουλεύοντας, χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει η χώρα ούτε μια μέρα”.

Τέλος, ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο λαός έχει διαμορφωθεί με επαναστατικές και σοσιαλιστικές αξίες, τονίζοντας ότι “εσείς έχετε μια συλλογική και όχι ατομική συνείδηση στην υπεράσπιση της πατρίδας”.