Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Αυξάνεται ραγδαία ο δείκτης της ακραίας φτώχειας στην Αργεντινή


Μπουένος Άιρες- Το ποσοστό της φτώχειας και της ανέχειας κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της κυβέρνησης Μάκρι, ξεπέρασε αρνητικά τα ποσοστά που καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της κυβέρνησης Κριστίνα Φερνάντες, μετέδωσε το Telesur.

Σε μόλις τέσσερις μήνες κυβέρνησης Μάκρι το ποσοστό της φτώχειας αυξήθηκε κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο σύνολο του πληθυσμού από 29% σε 34%, ενώ ολόκληρη την τετραετία 2011-2014, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Φενράντες, αυξήθηκε κατά 4,3%, φτάνοντας στο 29% του πληθυσμού.


Αυτό αποκαλύπτει μια έκθεση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αργεντινής (UCA), ενός οργανισμού που δεν μπορεί να θεωρηθεί οπαδός των Κίρτσνερ. Η μελέτη αναφέρει ότι από τον Γενάρη έως τον Μάρτη του 2016, αντιστράφηκε η πτωτική τάση της ανέχειας στην Αργεντινή, που υπήρξε την τετραετία της κυβέρνησης της Φερνάντες, που από το 6,9% έπεσε στο 5,3%, (1,6 ποσοστιαίες μονάδες).

Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες, σε σύγκριση με την μείωση 0,8% της τετραετίας 2011-2015 όπου η φτώχεια μειώθηκε από 6,1% σε 5,3%, αφού στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας της πρώην προέδρου μειώθηκε κατά 15% ενώ σε μόλις τέσσερις μήνες της κυβέρνησης Μάκρι αυξήθηκε κατά 30%.

Με το που ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση Μάκρι, αύξησε τα τιμολόγιο των δημοσίων υπηρεσιών.


Στην επαρχία Tierra del Fuego (Γη του Πυρός) που βρίσκεται στην Παταγονία, ενέκρινε την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, επιβαρύνοντας από 450-650% τους οικιακούς χρήστες και μέχρι 1000% τις εμπορικές καταναλώσεις.