Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

O Μαδούρο καταγγέλλει ότι προετοιμάζουν επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Βενεζουέλα

Πηγή: telesurtv.net
   
 O Bενεζολάνος Πρόεδρος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Henry Ramos Allup και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε την περασμένη Πέμπτη ότι προετοιμάζουν επέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον της νοτιαμερικάνικης χώρας.

Αυτοί θέλουν να μας βάλουν σε μία κρίση που θα προκαλέσει εισβολή στη Βενεζουέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ” , τόνισε ο Μαδούρο σε μια εκδήλωση επαναστατών φοιτητών στο Παλάσιο Μιραφλόρες (έδρα της κυβέρνησης), επισημαίνοντας ότι ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Henry Ramos, βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της χώρας.


Δεν μπορούν, δεν μπορούν, η Βενεζουέλα θα βγει από αυτή την κατάσταση με αξιοπρέπεια, δουλειά, αγάπη και την δύναμη και την εξουσία ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος είναι “παντρεμένος” με την πατρίδα και θέλει την ειρήνη”, δήλωσε ο Μαδούρο.

Τόνισε επίσης, ότι διεξάγεται μια προπαγάνδα πολέμου εναντίον του από την ιβηρική χώρα. “Κάθε μέρα είμαι στην πρώτη σελίδα όλου του Τύπου στην Ισπανία. Όλες τις μέρες. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο Ραχόι, βρίσκεται η δεξιά του Ramos Allup που τους καλούν να επέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις που είναι θέματα μόνο των Βενεζολάνων” ,τόνισε ο Μαδούρο.

Συνεχίζοντας, κατέληξε:

Πως εξηγείται αυτός ο ταπεινός βενεζολάνος εργαζόμενος να είναι πρώτο θέμα σε όλο τον ισπανικό τύπο; Eγώ το μόνο που μπορώ να τους πω είναι: “Aσε τον φθόνο Ραχόι, μην γίνεσαι γελοίος. Ασχολήσου με τα προβλήματα της Ισπανίας και με τα προβλήματα της Βενεζουέλας θα ασχοληθούμε εμείς”.