Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Το πραξικόπημα στην Βραζιλία είναι ενάντια στον λαό

Πηγή: radioreloj.cu

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έκανε δηλώσεις στον τύπο μετά τη διάλυση του Υπουργικού της Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από την απόφαση της Γερουσίας να πραγματοποιήσει πολιτική δίκη εναντίον της.

Η Ρούσεφ δήλωσε ότι δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία και ότι όλα τα μέτρα που πήρε ήταν βασισμένα στο νόμο και αναγκαία για το καλό των Βραζιλιάνων, γι' αυτό οι συκοφάντες της δεν μπορούν να την κατηγορήσουν για κανένα έγκλημα.


Η πολιτική δίκη εναντίον μου είναι δόλια και δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις, εξάσκησα τα καθήκοντά μου με αξιοπρέπεια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την δημοκρατία στη χώρα, δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι υπερήφανη που είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε Πρόεδρος στην Βραζιλία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα παραδοθεί μπροστά σε αυτό το πραξικόπημα, που δεν είναι εναντίον της αλλά ενάντια στην βραζιλιάνικο λαό που την εξέλεξε.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η βραζιλιάνα Πρόεδρος απευθύνθηκε στο λαό που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσει την υποστήριξή του και να καταδικάσει το πραξικόπημα.

Ευχαριστώ όλα τα κινήματα και τους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους για να πουν Όχι στο πραξικόπημα και όλους όσους βρέθηκαν πάντα στο πλευρό της δημοκρατίας, δήλωσε η Ρούσεφ, ενώ διακόπτονταν από συνθήματα υποστήριξης από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στην ομιλία της η Ρούσεφ, τόνισε ότι σε όλη της την ζωή αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, την δικτατορία και τα βασανιστήρια, όμως η κατάσταση που ζει τώρα της προκαλεί ένα βαθύ πόνο, τον πόνο της αδικίας και της προδοσίας.

Είναι η στιγμή – τόνισε – κατά την οποία οι δυνάμεις του κακού κάνουν βόλτες εδώ και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αντισταθεί στο πραξικόπημα με όλα τα νόμιμα μέσα και κάλεσε τον λαό να παραμείνει ενωμένος και ήρεμος.