Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο Μαδούρο ανακοινώνει την διεύρυνση της Αποστολής “Barrio Adentro” σε όλη τη Βενεζουέλα

Πηγή: cubadebate.cu


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την επέκταση σε όλη τη χώρα της “Μεγάλης Αποστολής Barrio Adentro”, η οποία θα επανενεργοποιηθεί κατά 100% με τη συμμετοχή Βενεζολάνων γιατρών, της κουβανικής ιατρικής μπριγάδας και της “Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής” (ALBA). Ο αρχηγός του Κράτους έκανε αυτήν την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της πρώτης ολομέλειας των αντιπροσώπων του “Συνεδρίου για την Πατρίδα”, που πραγματοποιήθηκε προσφατα στο Καράκας.


Θα ενεργοποιήσουμε την διεύρυνση της Βarrio Adentro, την ιατρική φροντίδα που καλύπτει το 70% των κοινοτήτων, θα φτάσουμε το σχέδιο Barrio Adentro στο 100%, θα καλύψουμε το σύνολο της χώρας, όλες τις κοινότητες”, τόνισε ο πρόεδρος Μαδούρο. Επίσης, ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις από τα κάτω για να βελτιωθούν και να ανανεωθούν τα σχέδια των Κοινωνικών Αποστολών.

Η αναθέρμανση αυτού του προγράμματος, αποτελεί μέρος του Σχεδίου Παραγωγικής Συνεργασίας Κούβα-Βενεζουέλα 2016-2030, που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο φέτος και διευρύνει την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ανάμεσα στα 10 του προγράμματα δράσης, την ισχυροποίηση του δικτύου της Αποστολής Barrio Adentro μέσω της δημιουργίας νέων ομάδων και της ένταξης σε αυτές περισσότερων βενεζολάνων και κουβανών γιατρών.
(Con información de AVN)