Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οι Πέντε θα παραστούν στην παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα

Πηγή: cubadebate

Οι Πέντε Ήρωες της Κούβας θα επισκεφτούν το Μάιο τη Μόσχα και θα παραστούν στην Παρέλαση της (αντιφασιστικής) Νίκης που θα λάβει χώρα στην Κόκκινη Πλατεία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρέσβης της Κούβας στη Ρωσία, Εμίλιο Λοσάδα Γκαρσία.

Ο κουβανός διπλωμάτης τόνισε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι οι κουβανοί αντι-τρομοκράτες θα πραγματοποιήσουν ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους του ρωσικού κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Εξωτερικών.


Οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονσάλες και Ρενέ Γκονσάλες, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 15 ετών και άνω, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για κατασκοπία κατά των ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα οι πέντε Κουβανοί εργάζονταν για τις κουβανικές αρχές, για να προβλεφθούν πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες στο νησί της Καραϊβικής από κουβανούς εξόριστους που μένουν μόνιμα στις ΗΠΑ.

Οι δύο από τους πέντε άνδρες απελευθερώθηκαν αφού εξέτισαν τις ποινές που τους αναλογούσαν, και οι υπόλοιποι έφθασαν στην Κούβα το Δεκέμβριο του 2014, μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων της χώρας τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Φεβρουάριο του 2015 οι Πέντε παρέλαβαν από τα χέρια του προέδρου της χώρας, Ραούλ Κάστρο, το μετάλλιο του Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας.