Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Φιντέλ εκλέγεται αντιπρόσωπος στο 7ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας

Πηγή: Granma

Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο Ρους, εξελέγη αντιπρόσωπος για το 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας στην ηρωική πόλη του Σαντιάγο, στα πλαίσια της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει σ' όλη τη χώρα, πριν από τη διενέργεια του μεγάλου αυτού γεγονότος για τους κουβανούς κομμουνιστές, που έχει οριστεί να λάβει χώρα τον επόμενο Απρίλη στην Αβάνα.

Η υψηλή αυτή τιμή αντιστοιχεί στους 306 γενικούς γραμματείς των οργανώσεων βάσης της τοπικής επιτροπής του Κόμματος "Χοσέ Μαρτί", η οποία γειτνιάζει με τα αντερείσματα της Σιέρρα Μαέστρα (κορυφαίο σκηνικό του επαναστατικού αγώνα του Φιντέλ), και περιλαμβάνει μια μνημειώδη βιομηχανική και οικιστική ζώνη που γεννήθηκε μαζί με την Επανάσταση.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κατ' άτομο των πέντε αντιπροσώπων που θα εκπροσωπήσουν αυτή την κομματική δομή από τον Γκαμπριέλ Μπλάνκο Γκιγιέν, μέλος του εκτελεστικού γραφείου της επαρχιακής επιτροπής του Κόμματος, οι παρόντες επικρότησαν αυθόρμητα την επιχειρηματολογία αυτής της πρότασης που αναμφισβήτητα εκφράζει το συναίσθημα όλων των κουβανών.

Ο Φιντέλ, και έτσι τον αναγνώρισαν οι παριστάμενοι με αυτή την εκλογή, ενσαρκώνει τις πιο υψηλές αξίες ενός επαναστάτη και γι' αυτό μιλά το γόνιμο έργο του, που είναι η ίδια η Επανάσταση. Από τις ημέρες του φοιτητικού αγώνα, το Ορθόδοξο Κόμμα, τα γεγονότα της 26ης Ιούλη 1953, τη γόνιμη φυλάκιση, την άφιξη του Γκράνμα στις κουβανικές ακτές και τον αντάρτικο αγώνα, ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης που διαμορφωνόταν απέναντι στις δυσκολίες και οδήγησε το λαό στην νίκη της 1ης Γενάρη 1959. 

Άνθρωπος με βαθιές πεποιθήσεις και ονειροπόλες ιδέες, που τον έφεραν να γίνει ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, από την συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής, τον Οκτώβρη του 1965, κατείχε τις θέσεις του Πρώτου Γραμματέα και μέλους του Πολιτικού Γραφείου, μέχρι το 6ο Συνέδριο του 2011.