Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας αποκαλύπτει το μυστικό του οικονομικού θαύματος

Álvaro García Linera
Πηγή: Telesur

Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, τόνισε την προηγούμενη Πέμπτη ότι η χώρα του ζει μια από τις σημαντικότερες οικονομικές και κοινωνικές στιγμές στην ιστορία της, σχολιάζοντας τα επιτεύγματα οικονομικού χαρακτήρα επί της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση, ο Γκαρσία Λινέρα είπε ότι πριν 9 χρόνια το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας του ήταν 9 δισ. δολάρια, ενώ τώρα είναι 33 δις. δολάρια. Καμία χώρα της περιοχής δεν έχει παρουσιάσει τέτοια οικονομική ανάπτυξη.


Ο αντιπρόεδρος εξήγησε ότι χάρη στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, η πολιτική, κοινωνική και νομική σταθερότητα για τις ξένες επενδύσεις, μεταξύ άλλων αιτιών, έχει οφελήσει το οικονομικό σύστημα της χώρας, με αποτέλεσμα η οικονομία της χώρας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική.


Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο βολιβιανό μοντέλο βασίζεται στη συμμετοχή των κοινωνικών κινημάτων στις πολιτικές του κράτους, στις εθνικοποιήσεις, στην εσωτερική αγορά, στη διανομή του πλούτου, στην εκβιομηχάνιση και στην ηγεσία του προέδρου Έβο Μοράλες.