Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η Κούβα διαψεύδει την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία

Πηγή: Cubadebate

Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Κούβας (Minrex) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει είδηση που χαρακτηρίζει "ανεύθυνη και αβάσιμη", η οποία ισχυρίζεται ότι η κουβανική κυβέρνηση δήθεν έστειλε στρατεύματα στη Συρία για να ενισχύσει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Χεράρδο Πενιαλβέρ Πορτάλ, γενικός διευθυντής Διμερών Υποθέσεων του ΥπΕξ, δήλωσε οτι το υπουργείο εκ μέρους της κυβέρνησης, "διαψεύδει και αρνείται κατηγορηματικά τις ανεύθυνες και αβάσιμες πληροφορίες" σχετικά με την "υποτιθέμενη παρουσία κουβανικών στρατευμάτων στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας".


Το Ινστιτούτο Κουβανικών και Κουβανοαμερικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι διέδοσε στις αρχές της (προηγούμενης) εβδομάδας ότι τώρα ολοκληρώνεται "μια έκθεση μη διασταυρωμένη" μιας "πηγής μη προσδιορίσιμης", που υποστήριζε ότι είχαν ανιχνευτεί κουβανικά στρατεύματα στη Συρία.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News διέδοσε αναμετέδωσε την πληροφορία του ινστιτούτου την Τετάρτη, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο μη κατονομαζόμενο ο ποίος "επιβεβαίωσε" την έκθεση. Στη συνέχεια η ιστορια κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε στοιχεία που να έδειχναν ότι οι πληροφορίες ήταν αληθείς.