Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

O Ντανιέλ Ορτέγκα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις

Πηγή: telesurtv.net

Ο Πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα κατήγγειλε την περασμένη Τετάρτη τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στις προοδευτικές χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με τον Νικαραγουανό πρόεδρο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση σε πολλές χώρες, προωθώντας πολιτικές που δημιουργούν αστάθεια.

“Δεν αποδεχόμαστε την βορειοαμερικάνικη παρέμβαση, και τις νέες μεθόδους που πραγματοποιείται. Την απορρίπτουμε. Αυτή η πολιτική προκαλεί αστάθεια σε όλες τις χώρες που στοχεύει”, δήλωσε ο Ορτέγκα.

Προειδοποίησε ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης στη Κεντρική και Νότια Αμερική, η οποία προωθεί την αναρχία και την καταστροφή.

“Δεν πρόκειται να κατονομάσω τις χώρες, αλλά είναι προφανές ποιες χώρες υφίστανται στις συνέπειες της αποσταθεροποίησης εδώ στην Κεντρική και στη Νότιο Αμερική”, δήλωσε ο Ορτέγκα.

Διεθνείς αναλυτές επιβεβαιώνουν ότι η λατινοαμερικάνικες διαδικασίες παραμένουν υπό πολιορκία από τις δυνάμεις που επιδιώκουν να επανέλθουν στα πράματα, στοχεύοντας ιδιαίτερα στους πόρους της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, του Εκουαδόρ και του Ελ Σαλβαδόρ, χώρες που προσδιορίζονται ανοιχτά αντιιμπεριαλιστικές, υπερασπίζοντας την κυριαρχία τους και είναι προσηλωμένες στην προστασία των δικαιωμάτων των λαών τους, απέναντι στο κεφάλαιο.

Ο Χόρχε Κρέινες, διεθνής πολιτικός αναλυτής, εξήγησε ότι οι ενέργειες αποσταθεροποίησης που σημειώθηκαν στην περιοχή της Νότιας Αμερικής, είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι υπάρχει μια πολιτική ήπιων πραξικοπημάτων, κάτω από τις διαταγές της Ουάσινγκτον, με στόχο να επηρεάσουν τις προοδευτικές κυβερνήσεις. Όπως καταγγείλουν οι ηγέτες της, η Λατινική Αμερική παραμένει στόχος των επιθέσεων αποσταθεροποίησης.