Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Βενεζουέλα και Κούβα θα αναπτύξουν θεραπείες για τον καρκίνο


Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Αβάνας (CIM)
Η Σοσιαλιστική Εταιρεία Παραγωγής Βιολογικών Φαρμάκων (Espromed Bio) της Βενεζουέλας μαζί με το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Κούβας, μελετούν την ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του καρκίνου του κεφαλιού, του αυχένα και εμβόλια για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο πρόεδρος της Espromed Bio Χεράρντο Μπιτσέρνο επεσήμανε ότι “η ιδέα είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς με διάφορους φορείς στον τομέα της ογκολογίας [...] και την ανταλλαγή προσωπικού ώστε να ξεκινήσει μία προσέγγιση, ανταλλαγή απόψεων και να εμπλακούμε στην τεχνολογική ανάπτυξη που προωθεί αυτή η εταιρεία”.

Επεσήμανε επίσης, ότι η πρωτοβουλία εστιάζεται στο άνοιγμα της χώρας στην ιατρική κοινότητα για την από κοινού συμμετοχή στην κάλυψη των απαιτήσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας της Βενεζουέλας.

Ο στόχος του είναι η δημιουργία ενός δικτύου έρευνας για την παραγωγή φαρμάκου για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες, και όπως εξήγησε, “Αυτό θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει στην έρευνα και στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για την κατανόηση του προβλήματος”.


Η εκπρόσωπος του ιατρικού τμήματος του εμπορικού γραφείου του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας της Αβάνας (CIM) Γκιζέλ Σοάρες Μαρτίνες, διαβεβαίωσε ότι η ιατρική συνεργασία Βενεζουέλας και Κούβας παρέχει τη δυνατότητα μείωσης του κόστους παραγωγής και διεύρυνσης της ιατρικής φροντίδας των πολιτών.