Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η κουβανική σημαία κυματίζει στην Ουάσινγκτον



Πηγή: Cubadebate

Στις 10:33 το πρωί ξεκίνησε η επίσημη τελετή για την επαναλειτουργία της Πρεσβείας της Κούβας στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, με άγημα της Σημαίας με ευθύνη της Μεραρχίας Τελετών του Ανωτάτου Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, και της ύψωσης του λαβάρου της πατρίδας, ενώ παράλληλα ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος.

Ζητωκραυγές "Ζήτω η Κούβα", "Ζήτω ο Φιντέλ", "Ζήτω ο Ραούλ" ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συγκινητικής έπαρσης της κουβανικής σημαίας στην Ουάσινγκτον.

Περισσότεροι από 70 προσκεκλημένοι παρεβρέθηκαν στο κτίριο της Κουβανικής Πρεσβείας, ανάμεσα στους οποίους η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρομπέρτα Τζάκομπσον, η οποία ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια των εξάμηνων διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην ανακοίνωση της 1ης Ιουλίου για το ξανάνοιγμα των πρεσβειών. Παρόντες ακόμα ήταν μέλη του κονγκρέσου, εκπρόσωποι των υπουργείων Εμπορίου, Γεωργίας και άλλων, καθώς και διανοούμενοι και άλλες προσωπικότητες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην αίθουσα πρωτοκόλλου του δευτέρου ορόφου του κτιρίου, ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, μίλησε στους παρευρισκόμενους και στον κόσμο. Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον ομόλογό του Τζον Κέρι, στο State Department.