Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

500 ανθρώπους μέχρι τώρα έχει δολοφονήσει η αστυνομία των ΗΠΑ το 2015

Πηγή: telesurtv.net

Η  αστυνομία των ΗΠΑ έχει δολοφονήσει 500 ανθρώπους μέχρι τώρα από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με έκθεση της ιστοσελίδας Global Research. Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας το 500ο θύμα της ήταν ο Ρίτσαρντ Γουάρολφ, 69 ετών, από τη πόλη Μαρικόπα της Αριζόνα τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρες της ομάδας SWAT.

Η έκθεση καταγγέλλει επίσης ότι το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ προστατεύει τους δολοφόνους αστυνομικούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του εισαγγελέα Τιμ Μακ Γκίντι, ο οποίος απέρριψε την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου εναντίον των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του δωδεκάχρονου Ταμίρ Ράις στο Κλίβελαντ του Οχάιο πέρσι.


Διάφορα Μέσα Ενημέρωσης παρουσίασαν την έκθεση του Global Research για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους ο βρετανικός Guardian , που ανέφερε ότι η βορειοαμερικανική αστυνομία δολοφόνησε τις πρώτες 24 μέρες του τρέχοντος έτους, περισσότερους από όσους οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αγγλία και Ιρλανδία τα τελευταία 24 χρόνια. 

Η εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η αστυνομιά της Πάσκο στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, έριξε σε έναν άοπλο ύποπτο ονόματι Αντόνιο Ζαμπράνο Μόντες, περισσότερους πυροβολισμούς από όσους έριξαν οι αστυνομικοί της Φιλανδίας όλο το 2013. 

Σε μελέτη που πραγματοποίησε τον Απρίλιο το κρατικό Πανεπιστήμιο Μπόουλινγκ Γκρίν και παρουσιάζει η βορειοαμερικανική εφημερίδα Washington Post, παρουσιάζεται το στοιχείο ότι την τελευταία δεκαετία απαγγέλθηκαν σε αστυνομικά όργανα, μόνο 54 κατηγορίες για φόνο.