Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Κάλεσμα στο Twitter για στήριξη της Κούβας στην Σύνοδο των Λαών στον Παναμά

Πηγή: radiorebelde.cu

H κουβανική αντιπροσωπεία στα παράλληλα Φόρουμ της Συνόδου Κορυφής των Χωρών της Αμερικής, κάλεσε σήμερα σε εκστρατεία στήριξης μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter με την ετικέτα   #NuestraAmericaIndependiente , για να υποστηρίξουμε τους αγώνες των λαών της περιοχής με σεβασμό στην κυριαρχία τους και για  να καταδικάσουμε την συμμετοχή σε αυτό το φόρουμ  τρομοκρατών και μισθοφόρων, που  πληρώνονται  για να συκοφαντήσουν την Κούβα. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί   και αύριο 9 Απρίλη με την  ετικέτα #NuestraAmericaUnida. 


Στην πρωτεύουσα του Παναμά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Σύνοδο των Λαών που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 του Απρίλη στο Πανεπιστήμιο του Παναμά, όπου  και αναμένεται η συμμετοχή πάνω από 2.000 αντιπροσώπων. Η Σύνοδος των Λαών θα ξεκινήσει την Πέμπτη το βράδυ στο πανεπιστήμιο με μια μεγάλη συναυλία του κουβανού Σίλβιο Ροντρίγκες.

Μεταξύ άλλων, η συνάντηση των κοινωνικών κινημάτων θα ζητήσει από τον βορειοαμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα  να καταργήσει το διάταγμα με το οποίο κηρύσσει τη Βενεζουέλα απειλή για τις ΗΠΑ,  το δικαίωμα της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο και τέλος, τον τερματισμό του  αποκλεισμού (εμπάργκο) της Κούβας.