Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Βορειοαμερικάνικο ενδιαφέρον για το κουβανικό φάρμακο Heberprot-P

Πηγή: trabajadores.cu

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών για το κουβανικό φάρμακο Heberprot-Ρ   και οι προσδοκίες των επιστημόνων για την επέκταση της χρήσης του κουβανικού φαρμάκου  στις ΗΠΑ, το οποίο  μπορεί να μειώσει τους ακρωτηριασμούς από διαβητικά έλκη του ποδιού, σχολιάστηκε από τον δημιουργό του φαρμάκου,   Χόρχε Μπερλάνγκα, Διδάκτορα Επιστημών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κουβανό επιστήμονα, ο οποίος συμμετείχε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Διαβητικό Πόδι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Χόλυγουντ  και στο οποίο προσκαλείται τα δύο τελευταία χρόνια για να κάνει την κεντρική ομιλία στην έναρξη του Συνεδρίου. 


“Αυξάνεται η αναγνώριση και το κύρος της κουβανικής ιατρικής , δήλωσε ο επιστήμονας, και υπάρχουν  μια σειρά  βορειοαμερικάνοι ειδικοί, πρόθυμοι να  δοκιμάσουν το φάρμακο, καθώς αναγνωρίζουν το φάρμακο σαν πιθανή εναλλακτική λύση για τη μείωση του αριθμού  των ακρωτηριασμών στις ΗΠΑ, οι οποίοι ξεπερνούν τις 70.000 το χρόνο”.

Από το 2007 που άρχισε στην Κούβα  η χρήση του Heberprot-P   σε ασθενείς με έλκη διαβητικού ποδιού, και  μέχρι σήμερα,  περισσότερα από 2.500  άκρα σώζονται κάθε χρόνο από ακρωτηριασμό. Γεγονός που   αποδεικνύει τη θεραπευτική αξία του φαρμάκου, όπως επίσης  και η  κυκλοφορία του φαρμάκου στην αγορά πάνω από δώδεκα χωρών.