Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Διακήρυξη Αρχών των κουβανών αντιπροσώπων στην Σύνοδο του Παναμά

Πηγή: radioreloj.cu

Παναμάς – Η κουβανική αντιπροσωπεία στα παράλληλα φόρουμ της 7ης Συνόδου Κορυφής των Χωρών της Αμερικής στον Παναμά έδωσαν συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν Διακήρυξη Αρχών  σχετικά με την συμμετοχή τους στη συνάντηση.

Περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι της κουβανικής κοινωνίας,  νεολαία, διανοούμενοι, αγρότες, μέλη συνεταιρισμών και επιχειρήσεων και κουβανοί ακαδημαϊκοί , συμμετέχουν στα φόρουμ και τις δραστηριότητες του Συνόδου που ξεκινά αύριο.

Η κουβανική αντιπροσωπεία μεταφέρει στις εκδηλώσεις του Παναμά τις σκέψεις και προτάσεις που εκφράστηκαν στις συζητήσεις και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρο το νησί.

Στην περιφερειακή συνάντηση, στην οποία η Κούβα παίρνει πρώτη φορά μέρος σαν αποτέλεσμα της ομόφωνης θέσης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, θα  εκπροσωπηθεί η κουβανική κοινωνία  που εκφράζεται με πάνω από δύο χιλιάδες  κοινωνικές οργανώσεις.

Η κουβανική αντιπροσωπεία καταδίκασε την παρουσία στα παράλληλα φόρουμ των μισθοφόρων - λεγόμενων “αντιφρονούντων”, που πληρώνονται από το εξωτερικό από τους ιστορικούς εχθρούς της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι στο διαδίκτυο υπάρχει πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών που χαρακτηρίζει την μισθοφορική αντικουβανική αντιπροσωπεία στο φόρουμ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ.