Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νέα εκστρατεία εμβολιασμού στη Βενεζουέλα

Πηγή: telesur.tv

Η Ημέρα Εμβολιασμού των Αμερικών ξεκίνησε την Κυριακή στη Βενεζουέλα με στόχο να γίνουν 3,8 εκατ. εμβόλια, στα πλαίσια πρωτοβουλίας που προωθεί ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (OPS). 

Με σειρά επισκέψεων από σπίτι σε σπίτι σε κοινότητες χαμηλών εισοδημάτων, δυσπρόσιτες ιθαγενείς ζώνες και παραμεθόριους δήμους, θα φροντίσουν ώστε τα παιδιά και οι οικογένειες αυτών των περιοχών θα προστατευτούν απέναντι σε 14 ασθένειες που αποτελούν μέρος του σχεδίου ανοσοποίησης. 


Οι ασθένειες αυτές είναι: φυματίωση, ηπατίτιδα Β, εποχική γρίπη, κοκίτης, μηνιγγίτιδα, πνευμονία, πολιομυελίτιδα, κίτρινος πυρετός, ιλαρά και ερυθρά (για τα παιδιά) και κίτρινος πυρετός, εποχική γρίπη, τέτανος, μηνιγγίτιδα, διεισδυτικές νόσοι και ηπατίτιδα Β (για εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους).

Η εκστρατεία εμβολιασμού θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου, με σκοπό προωθήσει την ισότητα και να φτάσει σε πληθυσμούς με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Γι' αυτό το σκοπό έχουν ενεργοποιηθεί 5.957 σημεία ανοσοποίησης, όλα με πρόσβαση δωρεάν. Για το τρέχον έτος θα γίνουν 800.000 εμβολιασμοί περισσότεροι σε σχέση με το 2014.