Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Φιντέλ και Ραούλ εξάσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις τοπικές εκλογές στην Κούβα

  Πηγή: telesur.tv

Ο ηγέτης τους κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή το μεσημέρι, στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν κανονικά και με ηρεμία στη χώρα της Καραϊβικής.

Η είδηση εμφανίστηκε στα τοπικά μέσα από ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής της εκλογικής περιφέρειας  Νο 13 του Δήμου Πλάζα ντε λα Ρεβολουσιόν της Αβάνα, ‘οπου εμφανίζεται ο Φιντέλ να  ρίχνει  το ψηφοδέλτιο στην κάλπη η οποία φρουρείται από πιονέρους.

Σωστά διπλωμένο, σύμφωνα με τους όρους που τηρούν το απόρρητο της ψηφοφορίας, στις 12.40 το μεσημέρι της Κυριακής, το ψηφοδέλτιο του Φιντέλ έπεσε στην κάλπη του εκλογικού τμήματος Νο 1 στην εκλογική περιφέρεια   Νο 13 του Δήμου Πλάζα ντε λα Ρεβολουσιόν της Αβάνας,  ανέφερε η ιστοσελίδα CubaDebate.



Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο ψήφισε επίσης σε ένα σχολείο στον ίδιο Δήμο και συνομίλησε με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τη σημασία αυτών των εκλογών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ωρών της ψηφοφορίας είχαν ψηφίσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κουβανοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% των εγγεγραμμένων.

Η κουβανική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι μέχρι τις 11 το πρωί, ψήφισαν 4.874.978 κουβανοί  και ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια οι οποίοι εξασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 24.646 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. 

Οι κουβανοί εκλέγουν αυτή την Κυριακή  με μυστική και άμεση ψηφοφορία τους αντιπροσώπους στην Δημοτική Συνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας. Σε αυτές  τις εκλογές είναι 27.379 υποψήφιοι  και ο κάθε εκλογέας καλείται να επιλέξει έναν μόνο από τους υποψήφιους στην εκλογική περιφέρεια, ενώ η  εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται  από  τα 188.900 μέλη των  εφορευτικών επιτροπών.