Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Hasta la Victoria Siempre στο Χαλάνδρι με Βασίλη Λέκκα και Γεράσιμο Ανδρεάτο

Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη το βράδυ, 04/03/2015, στο καφέ-μπαρ Κάκτος στο Χαλάνδρι, περάσαμε μια βραδιά ανάτασης ψυχής. Είναι αλήθεια πως  οι κδηλώσεις της πολιτιστικής-αθλητικής ομάδας αλληλεγγύης Hasta la Victoria Siempre είναι πάντοτε ξεχωριστές, όμως η προχθεσινή ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερη. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην πολύχρονη αλληλέγγυα δράση της Hasta ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ανάμεσα σε φίλους, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές, καλλιτέχνες και προσωπικότητες του ποδοσφαίρου θυμηθήκαμε την πορεία της ομάδας από όταν ξεκίνησε. Στο πλούσιο ενεργητικό της ως σήμερα, 59 δράσεις αλληλεγγύης, ήταν πάντοτε παρούσα να στηρίζει κάθε δίκαιο αγώνα τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός. Θυμηθήκαμε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Παλαιστίνη, στην Κούβα, στον Βόλο, στο Κιλκίς πολύ πρόσφατα. Ήταν παρούσα στον αγώνα των Χαλυβουργών, των Καθαριστριών και όπου αλλού υπήρχε αιτία.  


Έτσι, στο κατάμεστο μέσα και έξω μπαρ, με πολλές από τις "διμοιρίες" της από την επαρχία παρούσες, ζήσαμε μια ζεστή και αξέχαστη βραδιά υπό τον ήχο των μουσικών Στάθη Σαββίδη, Γιάννη ΑθανασίουΑναστασόπουλου Γιώργου και Βασίλη Παπαδόπουλου που συνόδευσαν  τόσο τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, όσο και τον Βασίλη Λέκκα, πιστό στρατιώτη της Hasta, που κατάφερε με τα τραγούδια του (είναι αλήθεια ότι δεν ήθελε και πολύ), να μας ξεσηκώσει. Ξεχωριστή πινελιά έβαλε όπως πάντα η "ψυχή" της Hasta, κατά κοινή ομολογία, ο Τάκης Βαμβακίδης, ερμηνεύοντας όπως μόνο εκείνος μπορεί το ‘’κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη…..’’.


Ανάμεσα στον κόσμο ξεχωρίσαμε τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη Μάρκο, Ανδρέα Λαγωνικάκη, Νίκο Σαργκάνη, τους δημοσιογράφους Γιάννη Τριάντη και Μάκη Σελαματζίδη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κούβας Osvaldo Cobacho και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.  
Η βραδιά έκλεισε με μια ερμηνεία κατάθεσης ψυχής από το Βασίλη, που τραγουδώντας την Ρωμιοσύνη, σήκωσε όλο τον κόσμο όρθιο. Αποχαιρετιστήκαμε φωνάζοντας όλοι μαζί, ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα της Hasta, που εδώ και χρόνια το κάνει επάξια πράξη… ’"εμείς δεν παίζουμε ποδόσφαιρο για δίαιτα και γυμναστική, υπάρχει αφορμή και αιτία.."!!!