Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η Βενεζουέλα εφαρμόζει νέα μέτρα κατά του οικονομικού πολέμου

Πηγή: Telesur
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έθεσε σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα ένα νέο σύστημα ελέγχου των δικτύων διανομής τροφίμων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο αντιμετώπισης του οικονομικού πολέμου.

Περίπου 20.000 ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (βιομετρικό σύστημα) θα εγκατασταθούν στο δημόσιο δίκτυο διανομής τροφίμων της χώρας, και επιπλέον , εντάχθηκαν  εθελοντικά στο σύστημα και  επτά ιδιωτικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το μέτρο εξυπηρετεί την ανάγκη διασφάλισης τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης για τον λαό.


“Θα νικήσουμε τους λαθρέμπορους, τους καπιταλιστές, τους κλέφτες, τους ατομικιστές και τους μικροπρεπείς.  Αυτοί δεν μπορεί να μπαίνουν πάνω από την πλειοψηφία του λαού που θέλει να εργαστεί και να ζήσει, που θέλει τη σταθερότητα και την ευτυχία της οικογένειάς του”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Επισιτισμού Ιβαν Μπέγιο  ανέφερε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ανάγνωσης αποτυπωμάτων έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τη μεταπώληση και  μονοπώληση  ιδιαίτερα των προϊόντων πρώτης ανάγκης και θα συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου  εξαγωγής τροφίμων στην Κολομβία.