Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου Χοσέ Μαρτί στο Asclaye

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Κούβα από τον πολιτιστικό σύλλογο Χοσέ Μαρτί, στο φιλόξενο χώρο του Asclaye στο Κουκάκι.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 162 χρόνων από τη γέννηση του εθνικού ήρωα της Κούβας, Χοσέ Μαρτί. Ταυτόχρονα, χαιρετίστηκε η απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων τον προηγούμενο Δεκέμβρη και εκφράστηκε για άλλη μια φορά η αλληλεγγύη ελληνικών συλλογικοτήτων προς το λαό της Κούβας, με έμφαση απέναντι στον αποκλεισμό που συνεχίζουν να επιβάλουν αδικαιολόγητα οι ΗΠΑ κατά της σοσιαλιστικής Κούβας, παρά την πρόσφατη διπλωματική προσέγγιση των δύο χωρών.

Μετά την εισαγωγή του Κώστα Σανίδα, εκ μέρους του πολιτιστικού-αθλητικού συλλόγου Hasta la Victoria Siempre, βασικοί ομιλητές ήταν ο Ζορζ Μεχραμπιάν, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Χοσέ Μαρτί, και ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντες, ενώ ποίημα του Χοσέ Μαρτί απήγγειλε ο χιλιανός ποιητής Χάιμε Σβαρτ. Στο τέλος έγινε συζήτηση με το κοινό.