Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Στην αγκαλιά του Καμίλο

Πηγή: radiorebelde.cu

Ένα από λιγότερα γνωστά στοιχεία της ζωής του Καμίλο Σιενφουέγος, είναι ότι ήθελε να γίνει καλλιτέχνης.  Λόγος που τον οδήγησε το 1947 να εγγραφεί στην Ακαδημία Καλών Τεχνών San Alejandro, στο τμήμα γλυπτικής, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσει  ποτέ  το όνειρό  του.

Όμως η μοίρα του επιφύλαξε μια άλλη αποστολή που τον οδήγησε στην δόξα, ο Καμίλο αφοσιώθηκε στην Επανάσταση. Αναζητώντας την πορεία του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών  San  Alejandro  βρέθηκε  η  ιστορία της Milagros Viego, της μητέρας του μωρού που ο Καμίλο κρατά στην αγκαλιά του, μία από τις φωτογραφίες που μας δείχνουν το χάρισμα του κουβανού ήρωα. 


Η Milagros Viego δήλωσε ότι ο Καμίλο πέρασε τρείς μήνες σε μια αίθουσα του San  Alejandro   σπουδάζοντας γλυπτική. Ήθελε να γίνει καλλιτέχνης, όμως ήταν πολύ φτωχός και έπρεπε να εργαστεί, όπως και τόσοι άλλοι εκείνη την εποχή, πριν τον θρίαμβο της Επανάστασης.

Τρεις μήνες πριν την εξαφάνισή του, ο Καμίλο πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του San Alejandro, και προς έκπληξη όλων, ο άνθρωπος με το μεγάλο χαμόγελο (όπως έλεγαν μεταξύ άλλων τον Καμίλο) πήρε στην αγκαλιά του τον γιό της Milagros Viego. Την στιγμή αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Perfecto Romero.