Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το Βραβείο Ειρήνης “Κονφούκιος” στον Φιντέλ Κάστρο

Πηγή: telesurtv.net

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης  Φιντέλ Κάστρο, τιμήθηκε την Πέμπτη στην Κίνα με το «Βραβείο Ειρήνης Κομφούκιος", σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επίλυση   διεθνών κρίσεων. Η ομάδα διανοουμένων που απένειμε το βραβείο  επιβεβαίωσε ότι, όταν ο Φιντέλ Κάστρο ήταν  στην προεδρία της Κούβας ποτέ δεν κατέφυγε στη βία για την επίλυση κρίσεων και συγκρούσεων, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο Λιού Σιγίν,  ένας από τους υποστηρικτές αυτού του βραβείου, την κινεζική  εκδοχή των Νόμπελ, είπε ο Κάστρο έχει εργαστεί ακατάπαυστα για να συναντηθεί με ξένους ηγέτες και οργανισμούς και υπηρέτησε την υπόθεση της εξάλειψης των πυρηνικών όπλων.

Εκτός από τον ηγέτη της Κούβας, υποψήφιοι για το Βραβείο ήταν  η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Γιε, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν,  και ο Οργανισμός  Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ένας  περιφερειακός οργανισμός στην Ασία.

Το 2011, το ίδιο βραβείο είχε λάβει ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν για τις "εξαιρετικές ενέργειες  για  διατήρηση της  παγκόσμιας ειρήνης ".



teleSUR te invita a ver el especial multimedia: Fidel, la vida que nos revolucionó