Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στην φυλακή ο πρώην Πρόεδρος του Σαλβαδόρ Φρανσίσκο Φλόρες

Foto: La Prensa Gráfica
Πηγή: granma.cu

Ο πρώην Πρόεδρος  του Σαλβαδόρ που  κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπεξαίρεση και ξέπλυμα  χρήματος παρέμενε μέχρι τώρα  σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά θα οδηγηθεί στην φυλακή μετά την ανάκληση της απόφασης του δικαστή Λέβις Ιταλμίρ Ορεγιάνα.

Ο  Υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, επιβεβαίωσε χθες αυτήν την νέα εξέλιξη, η οποία αναμένεται να κοινοποιηθεί από τον δικαστή στην αστυνομία για να την εκτελέσει. Σε  συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο υπουργός δήλωσε ότι  η όλη διαδικασία “δεν μπορεί να υπερβεί τις 48 ώρες”. 



O πρώην   πρόεδρος Φλόρες (1999-2004) θα πρέπει να μεταφερθεί  από το σπίτι του στην συνοικία Σαν Μπενίτο, στο κελί  ενός αστυνομικού τμήματος ή σε ένα κέντρο κράτησης και όπως δήλωσε ο υπουργός , όλα είναι έτοιμα για την υλοποίηση της απόφασης.

Επίσης, μία εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας έγραψε ότι, το Πρώτο Ποινικό Τμήμα του Σαν Σαλβαδόρ  ανέστειλε τον κατ οίκον περιορισμό που  είχε παραχωρήσει στον πρώην Πρόεδρο ο δικαστής  Ορεγιάνα  στις 5 Σεπτέμβρη.

Στο ίδιο δημοσίευμα, διευκρινίζεται ότι η απόφαση ελήφθη από τους δικαστικούς λειτουργούς  Γκιγιέρμο Αρέβαλο και Κάρλος Σάντσες .

Ο Φλόρες κατηγορείται για υπεξαίρεση και παράνομο πλουτισμό, όμως η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κοινοβουλευτική επιτροπή, του καταλογίζει επίσης, το έγκλημα του ξεπλύματος  χρήματος.