Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ονδούρα: Ατέλειωτο λουτρό αίματος

Honduras: Interminable baño de sangre
Margarita Murillo


Πηγή: Telesurtv.net
του Ατίλιο Μπορόν

Τα αποσπάσματα θανάτου συνεχίζουν να δρουν στην Αμερική Μας! Η Ονδούρα έχει μετατραπεί σε παράρτημα των Ηνωμένων Πολιτειών και ο αληθινός της πρόεδρος ονομάζεται Τζον Κέρι (σύμφωνα με τον Μελ Σελάγια [1]).

Σε αυτή τη χώρα συνεχίζεται το κυνήγι και η σφαγή επικριτικών δημοσιογράφων  και δημοκρατικών ηγετών. Η νέα είδηση είναι η δολοφονία της λαϊκής και αγροτικής ηγέτιδας Μαργαρίτα Μουρίγιο στις 27 Αυγούστου, όταν μια συμμορία μασκοφόρων και βαριά οπλισμένων ανδρών έφτασε στο κομμάτι γης όπου βρισκόταν και την κομμάτιασε με σφαίρες, ακολουθώντας το "εγχειρίδιο επιχειρήσεων" που μάστιζε την περιοχή τις δεκαετίες του '70 και του '80 και θα επανεμφανιζόταν πρόσφατα.


Από το πραξικόπημα του 2009 η Ονδούρα έγινε η χώρα με το μεγαλύτερο δείκτη ανθρωποκτονιών στην αμερικανική ήπειρο, και, πιθανόν, στον κόσμο: 90 ανά 100.000 κατοίκους, με άλλα λόγια σχεδόν 3 φορές ανώτερος του μέσου όρου όλης της περιοχής. Στην κατεχόμενη από τους γιάνκηδες Ονδούρα έχουν δολοφονηθεί 7 δημοσιογράφοι μέσα στο 2014, και 47 από το 2003, οι περισσότεροι από αυτούς δολοφονημένοι μετά το πραξικόπημα του 2009 (αυτό εκλαμβάνεται από την αυτοκρατορία ως "ελευθερία τύπου").

Αριθμοί για να αναλογιστεί κανείς αυτό που θέλει να πει η Ουάσινγκτον όταν μιλάει περί μεσιανικής αποστολής για να φέρει τα λάβαρα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλο τον κόσμο. Ή για να καταλάβει κανείς τι είναι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν προωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να "ενισχύσει την κοινωνία πολιτών" ή να παραδόσει μαθήματα "δημοκρατικής παιδείας" σε χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βολιβία και ο Εκουαδόρ. 

Ο στρατηγικός στόχος της αυτοκρατορίας σήμερα είναι να "ονδουροποιήσει" τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, και αν επιβάλει εκ νέου ένα νεοαποικιακό καθεστώς, ξαναφέρνοντας τις χώρες μας στην κατάσταση που ίσχυε στις 31 Δεκεμβρίου 1958, την παραμονή της Κουβανικής Επανάστασης. Να μην αφεθούμε να μας εξαπατήσουν! Σε επιφυλακή και, όπως έλεγε ο Τσάβες, "γόνατο στο έδαφος" [2]!

[1] Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ονδούρας που ανατράπηκε με το πραξικόπημα του Ιουνίου 2009.
[2] Στρατιωτικό παράγγελμα που καλεί τους στρατιώτες να τοποθετήσουν το γόνατο του ενός ποδιού στο έδαφος, για καλύτερη σκόπευση.