Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κούβα στέλνει 6 τόνους φαρμακευτικού υλικού στην Παλαιστίνη

Πηγή: Elciudadano.cl

Έξι τόνοι φαρμάκων με προέλευση την Κούβα μοιράστηκαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο στο λαό της Παλαιστίνης. "Αυτοί οι τόνοι είναι ένα δείγμα της αλληλεγγύης και της υποστήριξης της Κουβανικής Επανάστασης στον ευγενή παλαιστινιακό λαό. Η βοήθεια που προσφέρει η Κούβα επιβεβαιώνει την ιστορική θέση της Κούβας υπέρ των δικαιωμάτων των παλαιστινίων, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους", δήλωσε ο Αλεξάντερ Πεγισέρ, εκπρόσωπος της Κούβας στην Αίγυπτο.


Ο κουβανός διπλωμάτης πρόσθεσε ακόμα ότι η κουβανική κυβέρνηση έχει εκφράσει στις παλαιστινιακές αρχές την επιθυμία να δεχτεί στο νησί για περίθαλψη τραυματίες, θύματα της επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ο Πεγισέρ ανακοίνωσε ότι ως δείγμα της υποστήριξης και της ενότητας των δύο λαών, η Κούβα προσέφερε 10 υποτροφίες σε φοιτητές από την Παλαιστίνη που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής (ELAM). "Αυτή είναι μια χειρονομία έτσι ώστε φτωχοί νέοι να έρθουν να εκπαιδευτούν στην Κούβα και αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να επιστρέψουν για να προσφέρουν ιατρική φροντίδα σ' αυτό το λαό που τόσο την χρειάζεται", εξήγησε ο κουβανός εκπρόσωπος.