Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση νέου βιβλίου για τον Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα

Πηγή: Telesur

Το Σάββατο παρουσιάστηκε στην πολιτεία Μπαρίνας (ΝΔ Βενεζουέλα) το βιβλίο "Ούγκο Τσάβες, ιστορική και γεωπολιτική σκέψη", του αργεντίνου συγγραφέα Μιγέλ Άνχελ Μπάριος. Το βιβλίο περιγράφει την προσωπικότητα και το πνεύμα του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης. 

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA, στην ομώνυμη πρωτεύουσα της γενέτειρας πολιτείας του Τσάβες. Το παρών έδωσαν ο κυβερνήτης της πολιτείας και αδελφός του Ούγκο, Αντάν Τσάβες, εκπρόσωποι της υψηλόβαθμης στρατιωτικής ηγεσίας και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το έργο αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια στα οποία πραγματεύονται η ποιότητα, οι ρίζες και οι συνθήκες που διαμόρφωσαν τον βενεζολάνο ηγέτη. Ασχολείται δε με τη βιογραφία του Τσάβες πολύ πριν από την πολιτικοστρατιωτική επανάσταση της 4ης Φλεβάρη 1992 (4F), που έκανε ευρύτερα γνωστό τον τότε αντισυνταγματάρχη των αλεξιπτωτιστών.

Ο Μπάριος δήλωσε στην παρουσίαση ότι το βιβλίο του αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των αξιωματούχων που εκπαιδεύονται στην Αργεντινή και "της αντίληψης των ανδρών και γυναικών που πραγματικά χρειάζεται η πατρίδα".

Στις 18 Μαρτίου έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου από την Υπουργό Άμυνας Κάρμεν Μελέντες, η οποία εξήγησε ότι το έργο, με πρόλογο του αρχιστράτηγου Χασίντο Πέρες Αρκάι, "συνιστά μια υποχρεωτική αναφορά για τους εκπαιδευόμενους στρατιωτικούς, τους σπουδαστές, το στράτευμα, όλη τη μεγάλη οικογένεια των Εθνικών Ενόπλων Μπολιβαριανών Δυνάμεων και όλα τα στελέχη μας. Ένας οδηγός. Από το αλησμόνητο "για την ώρα" [1] μέχρι το αιώνιο "έχουμε πατρίδα". [2]

[1] Por ahora: Χαρακτηριστική φράση του Ούγκο Τσάβες στο διάγγελμά του στην τηλεόραση αμέσως μετά το αποτυχημένη κίνημα της 4ης Φλεβάρη 1992.
[2] Tenemos patria: Λόγια του Τσάβες στον συγκινητικό λόγο του πριν φύγει για την τελευταία θεραπεία στην Κούβα, στις 8/12/2012.