Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (+fotos)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2013.- Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ στην Αθήνα. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία  της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με δέκα Δήμους της Περιφέρειας της Αττικής, Μουσικά Σχολεία, τον Σύλλογο Λατινοαμερικανών της Ελλάδας, ASCLAYE και την Εταιρία διανομής ταινιών, New Star, με σκοπό την ανάπτυξη και την σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Οι συνολικά έντεκα πολυποίκιλες εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν προβολή βραβευμένων βενεζολάνικων ταινιών, μουσικές συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις και εργαστήρια μουσικής ξεκίνησαν στις 11 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2013.


Οι παρευρισκόμενοι στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βενεζουέλας, μέσω της προβολής της ταινίας  Να παίζεις και να αγωνίζεσαι, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το σπουδαίο μουσικό - κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Νέων και Παίδων της Βενεζουέλας, πιο γνωστό ως "El Sistema", στον Τομέα της Μουσικής Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η ταινία Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Mariana Rondon, μια από τις μεγαλύτερες βενεζολάνικες παραγωγές και διεθνώς βραβευμένη, μετέφερε το ελληνικό κοινό στην Βενεζουέλα της δεκαετίας του 1960,  κατά την διάρκεια  του ανταρτοπόλεμου των Απελευθερωτικών Ένοπλων Δυνάμεων της  Βενεζουέλας (FALN) κατά του στρατού της κυβέρνησης.
Επίσης, προβλήθηκε η ταινία Ο Αδερφός, σε σκηνοθεσία Marcel Rasquin, η οποία κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Ταινίας" στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και ήταν υποψήφια στην κατηγορία ξενόγλωσσης Ταινίας Βραβείου Όσκαρ.
Ακόμα, μέσω της προβολής της ταινίας Νότια των Συνόρων,  του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Oliver Stone, οι θεατές παρακολούθησαν το οδοιπορικό του σκηνοθέτη στη Νότια Αμερική και τη συνάντηση του με επτά προέδρους. Ανάμεσά τους, ο Ούγκο Τσάβες, η Κριστίνα Κίρσνερ, ο Λούλα Ντα Σίλβα και ο Ράφαελ Κορρέα,
Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν μουσικά, ο Carlos Hidalgo, διάσημος Βενεζολάνος Καθηγητής της Μπαντόλα, παραδοσιακού οργάνου των πεδιάδων της Βενεζουέλας αλλά και το διακεκριμένο μουσικό σύνολο,  Antologia Tuyera, που μύησαν τους παρευρισκόμενους στον κόσμο της βενεζολάνικης μουσικής, Joropo.

Τέλος, οι Βενεζολάνοι μουσικοί, χάρισαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Μουσικής να αποκτήσουν γενικές γνώσεις των χαρακτηριστικών, του ρυθμού, της προέλευσης αλλά και τις επιρροές της παραδοσιακής μουσικής της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα ευχαριστεί θερμά για την άριστη συνεργασία τους Δήμους Nέας Ιωνίας, Σαρωνικού, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Σαλαμίνας, Μαραθώνα, Καλλιθέας, Πεύκης-Λυκόβρυσης, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης, την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης-Λυκόβρυσης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λατινοαμερικανών της Ελλάδας, ASCLAYE, την Εταιρία διανομής ταινιών, New Star  καθώς επίσης όλες και όλους που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Φωτογραφία 1: 14/10/2013, Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού , Μουσικό Εργαστήρι Μπαντόλα.

 Φωτογραφία 2: 17/10/2013 Μουσική Συναυλία Μπαντόλα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων 
του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λατινοαμερικανών (ASCLAYE)στην Ελλάδα.


Φωτογραφία 3: 16/10/201, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Μουσικό Εργαστήρι Μπαντόλα.


Φωτογραφία 4: 20/10/2013, Δήμος Καλλιθέας


Φωτογραφία 5:11/10/2013 , Δήμος Μαραθώνα


Φωτογραφία 6: 11/10/2013, Δήμος Μαραθώνα.


Φωτογραφία 7: 18/10/2013 Δήμος Νέας Ιωνίας, Μουσικό Σύνολο,  
Antología Tuyera με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κα Όλγα Κατημερτζή. 


Φωτογραφία 8: 18/10/2013, Δήμος Νέας Ιωνίας, Επιτετραμμένη της Πρεσβείας, 
κα Hasdiris Quintana με το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κο Ηρακλή Γκότζη. 


Φωτογραφία 9: 19/10/2013, Δήμος Σαλαμίνας, Επιτετραμμένη της Πρεσβείας, 
κα Hasdiris Quintana με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, κο Γιάννη Τσαβαρή.  


Φωτογραφία 10:19/10/2013, Δήμος Σαλαμίνας,  Μουσικό Σύνολο Antología Tuyera.