Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Λευτεριά στους φυλακισμένους στις ΗΠΑ κουβανούς αγωνιστές


Οι Εκδόσεις Διεθνές Βήμα και οι διαχειριστές των blogs Prensa Rebelde, Guevaristas, Cuba de Corazon και Proyecto Numantino, κοινοποιούν τα παρακάτω δελτίο με την ευκαιρία της επετείου 15 χρόνων από τη σύλληψη των Πέντε Κουβανών πατριωτών. Προτρέπουμε όσα ηλεκτρονικά μέσα και οργανώσεις συμφωνούν στο δίκαιο αυτό σκοπό να το προωθήσουν και να το αναδημοσιεύσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από 15 χρόνια χρόνια το FBI συνέλαβε και φυλάκισε 5 Κουβανούς στη Φλόριδα. Οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονζάλες και Ρενέ Γκονζάλες. Κατηγορήθηκαν ψευδώς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι συνωμότησαν για να διαπράξουν κατασκοπεία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Πέντε ουδέποτε συμμετείχαν σε κατασκοπευτικές ενέργειες κατά των ΗΠΑ. Διατρέχοντας μεγάλο προσωπικό κίνδυνο παρακολουθούσαν τις ενέργειες των αντι-κουβανικών τρομοκρατικών ομάδων με έδρα το Μαϊάμι που εμπλέκονται σε αμέτρητες τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Κούβας κοστίζοντας χιλιάδες ζωές. Οι Πέντε με τη δράση τους κατάφεραν να αποτρέψουν πολλές εγκληματικές ενέργειες ενάντια στη χώρα τους. Το FBI, όμως, αντί να συλλάβει τους τρομοκράτες, συνέλαβε τους Πέντε Κουβανούς ΑΝΤΙ-τρομοκράτες στις 12 Σεπτέμβρη 1998.

Οι Πέντε έχουν περάσει 15 χρόνια με στημένες δίκες και απάνθρωπες συνθήκες απομόνωσης χωρίς να λυγίσουν. Ήταν και παραμένουν σύμβολα της αντίστασης του κουβανικού λαού απέναντι στην Ουάσιγκτον που ουδέποτε τον συγχώρεσε για το θράσος του να σηκώσει τη σημαία της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού στο κατώφλι της αυτοκρατορίας.

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη τιμούμε την ηρωική αντίσταση των Πέντε και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους!


Επίσης, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία που συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη φυλάκιση στις ΗΠΑ των πέντε Κουβανών πατριωτών, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης, μαζί με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

την Πέμπτη, 12 Σεπτέμβρη, στη μία το μεσημέρι,

για να παραδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης
Μπουμπουλίνας 28, τηλ. 2108214916

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
Θεμιστοκλέους 48, τηλ. 2103844853

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)
Ηπείρου 5, τηλ. 2103813052