Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οδός "Ούγκο Τσάβες" στη Μόσχα


Από την Τρίτη, η Μόσχα έχει επίσημα ένα δρόμο με το όνομα Ούγκο Τσάβες, προς τιμήν του αποθανόντα προέδρου της Βενεζουέλας. Η σχετική εκδήλωση συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του σημερινού προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.

Ο δρόμος, ο οποίος αναβαπτίστηκε στη μνήμη του ηγέτη της μπολιβαριανής επανάστασης και που μέχρι σήμερα έφερε το όνομα "πέρασμα 5509", είναι μια οδός 170 μήκους μέτρων που περιβάλλεται από τμήμα ενός πάρκου και μια μικρή πλατεία.


Η απόφαση να αλλάξει το όνομα πάρθηκε σε σύσκεψη της κυβέρνησης του διαμερίσματος της Μόσχας στα τέλη Ιουνίου. "Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα ονόματα εννέα δρόμων. Στο δρόμο που σχεδιάστηκε με τον αριθμό 5509, στο προάστιο του Χοροσέφσκι, δώσαμε το όνομα Οδός Ούγκο Τσάβες", όπως είπε ο προσωρινός πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων, Αλεξάντερ Τσιστιάκοφ. 

Ο Νικολάς Μαδούρο έφτασε τη Δευτέρα στη Μόσχα για τη σύνοδο των χωρών εξαγωγέων φυσικού αερίου και συναντήθηκε την Τρίτη με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, για να συζητήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Βενεζουέλας και Ρωσίας. Εκτιμάται ότι αυτές οι συζητήσεις θα ανοίξουν το δρόμο σε σειρά διμερών συμφωνιών.



Πηγή φωτό: laradiodelsur.com