Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πώς η Κούβα έχει κερδίσει τη μάχη κατά της πολυομυελίτιδας

Πηγή: Cubadebate

Περισσότερα από 500.000 παιδιά στην Κούβα θα επανεμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, για να ενισχύσουν την ανοσοποιητική τους ικανότητα κατά της ασθένειας αυτής που μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα μέχρι και θάνατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού τύπου.

Σαν μέρος της 52ης Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού κατά της Πολιομυελίτιδας, από τις 19 Απριλίου σχεδόν 387.000 παιδιά κάτω των 3 ετών τα οποία εμβολιάστηκαν τον προηγούμενο Μάρτιο θα λάβουν μιε δεύτερη δόση στοματικά, ενώ άλλα 132.511 παιδιά 9 ετών θα επανεμβολιαστούν ("επανενεργοποίηση" του εμβολίου).


Μ' αυτό τον τρόπο, συνεχίζεται η δράση που έχει πετύχει την εξάλειψη της ασθένειας, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma, ένα επίτευγμα της Κούβας από το 1962, όταν έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που ανακηρύχτηκε ελεύθερη από αυτή την παιδική ασθένεια σαν αποτέλεσμα των εμβολιασμών που πραγματοποίησε η επαναστατική κυβέρνηση.

Στην Κούβα σήμερα γίνονται δωρεάν 11 εμβόλια σε παιδιά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τα οποία τα προστατεύουν από 13 ασθένειες.