Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Συγγραφείς από 32 χώρες στο 22ο Φεστιβάλ Βιβλίου της Αβάνας


Περισσότεροι από 200 συγγραφείς από 32 χώρες θα λάβουν μέρος, από τις 14 Φεβρουαρίου, στο 22ο Φεστιβάλ Βιβλίου της Αβάνας, μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.

Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία θα είναι από την Αγκόλα, χώρα προσκεκλημένη τιμητικά, ενώ αναμένονται πολυπληθείς συμμετοχές από το Μεξικό, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, την Ισπανία, τον Ισημερινό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο ποιητής Εντέλ Μοράλες, μέλος της οργανωτικής επιτροπής.


Το πολιτιστικό γεγονός θα συγκεντρώσει σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της λογοτεχνίας και των κοινωνικών επιστημών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις θεωρητικής φύσεως και συζητήσεις με το κοινό. Τα ονόματα των συμμετεχόντων συγγραφέων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση επισκέφτηκαν 270.000 άνθρωποι, οι οποίοι απέκτησαν περισσότερα από 600.000 βιβλία.

Γι' αυτή τη διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ 14 και 24 Φλεβάρη, 134 εκδοτικοί οίκοι από 25 χώρες έχουν κλείσει χώρο στο αποικιακό φρούριο Σαν Κάρλος ντε λα Καμπάνια, δίπλα στην ακτή της Αβάνας. Αυτή θα είναι η κύρια έδρα του Φεστιβάλ, σύμφωνα με τον Εντουάρντο Φερνάντες, διευθυντή του Κουβανικού Οργανισμού Βιβλίου.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον κάτοχο του Εθνικού Βραβείου Λογοτεχνίας 2012, τον Ουρουγουανό-Κουβανό Ντανιέλ Τσαβαρία, και στον βραβευμένο στις Κοινωνικές Επιστήμες, Πέδρο Πάβλο Ροντρίγκες.
AFP